Bij spoed? Bel 24/7 naar 0497 - 643 668

Titerbepaling/Vaccicheck

Titerbepaling / Vaccicheck

Bij Den Driesprong vaccineren we op maat. Dit betekent dat uw hond met ons vaccinatieschema een goede bescherming heeft voor de verschillende besmettelijke ziektes, maar niet onnodig veel vaccinaties krijgt. Voor Leptospirose (de Ziekte van Weil) en besmettelijke hondenhoest (kennelhoest) moet uw hond jaarlijks gevaccineerd worden.

Voor Parvo, hondenziekte en Hepatitis(Leverziekte) wordt uw hond om de drie jaar gevaccineerd. Uit nieuwe wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat de bescherming soms langer aanhoudt dan 3 jaar.

Om te controleren of een vaccinatie nodig is tegen Parvo, Hondenziekte en Hepatitis, is de Vaccicheck ontwikkeld. Dit is een bloedtest die ongeveer een half uur in beslag neemt en aangeeft of uw hond nog voldoende antilichamen heeft, en dus goed beschermd is tegen deze ziektes. Op deze manier kunnen we misschien een vaccinatie overslaan en hoeven we het immuunsysteem niet onnodig te belasten.

Waarom is de vaccicheck?
De vaccicheck is zinvol bij dieren die heel oud zijn, dieren die overgevoelig zijn voor de enting, bij (chronisch) zieke dieren, dieren waarbij de voorgeschiedenis van entingen onbekend is of in alle andere gevallen waarin u zo min mogelijk wilt vaccineren en toch wilt zorgen voor voldoende immuniteitsstatus en bescherming van uw hond.

Tijdens het bezoek aan de praktijk voor de jaarlijkse gezondheidscontrole en vaccinatie tegen de ziekte van weil/kennelhoest kunnen we eerst bloed afnemen om te kijken of uw hond voldoende antistoffen heeft tegen de andere aandoeningen en op basis van deze uitslag de entingen aanpassen.

Veel dierenpensions accepteren het gebruik van de vaccicheck al maar vraag dit altijd even na bij het pension waar uw hond gaat verblijven.

Komt uw hond in aanmerking voor de vaccicheck of wilt u meer informatie dan kunt u terecht bij onze assistentes aan de balie of bij de dierenartsen. Ook de data van de titerochtenden waarbij uw dier met korting kan worden gecheckt, kunt u bij ons opvragen.