Bij spoed? Bel 24/7 naar 0497 - 643 668

Voeding

Voeding

Honden zijn van nature grotendeels vleeseters, maar kunnen ook plantaardige voeding opnemen. Er zijn vele verschillende soorten voer zoals brokjes, diner, blikvoeding en diepvriesvoer. Het is belangrijk dat u een goede voeding kiest waar alle voedingsstoffen inzitten. Voeg nooit zomaar vitamines of mineralen toe aan een complete voeding. Zelf samenstellen van voeding zonder dat uw dier tekorten oploopt is dan ook een hele klus en moet in goed overleg met de dierenarts of voedingsdeskundige gebeuren.

Een goede voeding weerspiegelt de gezondheid van uw hond. De hond moet niet te dik of te dun zijn en goed in de vacht zitten. De ontlasting hebben we graag mooi stevig en braken of winderigheid hebben we liever ook niet. Kijk dus ook gewoon naar hoe een hond het op een bepaalde voeding doet.

Er bestaat bijvoorbeeld aparte voeding voor pups, oudere dieren, gecastreerde dieren en voor bepaalde rassen of voor bepaalde aandoeningen.  Wij kunnen u adviseren over de juiste voeding voor uw hond.

Indien u bij ons de voeding haalt krijgt u daar gratis begeleiding bij qua juiste voeding en qua hoeveelheden die u mag geven. Ook over hoe je mag overschakelen van de ene naar de andere voeding.

Regelmatig binnen komen wandelen om uw hond eens te wegen is dus ook van groot belang!

Zorg bovendien naast de voeding voor vers water op kamertemperatuur. 
Zorg voor rust tijdens en na het eten, zodat de kans op een maagdraaiing kleiner is.
Let op dat uw hond geen gekke, scherpe of giftige dingen eet, ook chocolade, druiven en krenten kunnen al giftig zijn voor uw hond!