Bij spoed? Bel 24/7 naar 0497 - 643 668

Diagnostische beeldvorming

Diagnostische beeldvorming

Wij beschikken over een moderne digitale röntgen, waarmee we snel en gemakkelijk goede röntgenfoto's kunnen maken. Röntgenonderzoek wordt met name gebruikt om het skelet bij kreupelheid of pijn, de longen bij benauwdheid of hoesten, maar vaak ook om weke delen of het aantal nakomelingen bij dracht in beeld te brengen. Meestal moeten we foto's in verschillende richtingen maken. Een foto is namelijk tweedimensionaal waardoor overlapping kan optreden en afwijkingen niet of moeilijk zichtbaar zijn. Door een foto in een andere richting te nemen, voorkom je dat er verkeerde conclusies worden getrokken.

Officiële röntgenfoto's HD en ED

Wij maken ook officiële HD en ED foto's ter screening van deze gewrichtsproblemen. De foto's worden opgestuurd naar de Raad van Beheer en worden daar officieel beoordeeld. Voor dit onderzoek hebben wij het paspoort van de hond en een kopie van de stamboom nodig. De minimumleeftijd voor HD screening is meestal 12 maanden maar voor een aantal grote rassen 18 maanden. De leeftijd voor ED screening ligt meestal op minimaal 18 maanden maar voor enkele rassen mag dit al vanaf 12 maanden.                                          

Echografisch onderzoek

We verrichten ook echografisch onderzoek dat kan vele voordelen opleveren. Het is namelijk 3 dimensionaal en je ziet bewegende beelden. Met een buikecho kun je de lever, nieren, milt, blaas, maag darmen, baarmoeder en andere buikorganen goed in beeld brengen. Bij een drachtecho zie je hartacties en het is de belangrijkste manier om het hart te onderzoeken, je meet spierdiktes, contracties en je kunt de bloedstroming beoordelen.