Bij spoed? Bel 24/7 naar 0497 - 643 668

Voeding

Voeding

Een kat is van nature een vleeseter en heeft dus dierlijke voeding nodig. Een vegetarische kat bestaat dus niet. Een kat eet het liefste meerdere keren per dag kleine porties.

Er bestaan veel verschillende soorten voer, zoals  brokjes, natvoeding  en diepvriesvoer. Het is belangrijk dat u een goede voeding kiest waar alle voedingsstoffen inzitten. Voeg nooit zomaar vitamines of mineralen toe aan een complete voeding. Zelf samenstellen van voeding zonder dat uw dier tekorten oploopt is dan ook een hele klus en moet in goed overleg met de dierenarts of voedingsdeskundige gebeuren.

Een goede voeding weerspiegelt de gezondheid van uw dier. De kat moet niet te dik of te dun zijn en goed in de vacht zitten. De ontlasting hebben we graag mooi stevig en braken hebben we liever ook niet. Kijk dus ook gewoon naar hoe een kat het op een bepaalde voeding doet.

Er bestaat bijvoorbeeld aparte voeding voor kittens, oudere dieren, gecastreerde dieren en voor bepaalde rassen of voor bepaalde aandoeningen met als meest bekende het blaasgruisdieet.  Genoeg vers drinkwater is dan ook erg belangrijk bij een kat. Wij kunnen u adviseren over de juiste voeding voor uw kat.

Indien u bij ons de voeding haalt krijgt u daar gratis begeleiding bij qua juiste voeding en qua hoeveelheden die u mag geven. Ook over hoe je mag overschakelen van de ene naar de andere voeding.

Regelmatig de kat wegen is daarbij ook van groot belang!