Bij spoed? Bel 24/7 naar 0497 - 643 668

Sterilisatie & castratie

Sterilisatie & castratie

Rond de 5 à 8 maanden leeftijd is een kat meestal geslachtsrijp. Indien u niet met uw kat wilt fokken kunt u dan kiezen voor een castratie.
De woorden castratie en sterilisatie worden vaak verkeerd gebruikt. Castratie wordt gebruikt bij een kater  en sterilisatie bij een poes, terwijl bij een poes ook sprake is van een castratie, de eierstokken worden namelijk net als de zaadballen van een kater verwijderd.
Ongewenste nestjes worden op deze manier voorkomen evenals krolsheden, gejoel en ongewenst gedrag zoals sproeien in huis. Bij poezen wordt tevens de kans op melkkliertumoren en een baarmoederontsteking verkleind.

Voor een overzicht met alle voor- en nadelen van de castratie van een kater en poes en voor een goede afweging voor de juiste beslissing voor uw kat kunt u bij ons terecht.

De poezenpil kan gebruikt worden indien mensen hun poes tijdelijk onvruchtbaar willen maken, maar verdient niet de voorkeur zeker niet op langere termijn in verband met een verhoogde kans op baarmoederproblemen en melkkliertumoren.