Bij spoed? Bel 24/7 naar 0497 - 643 668

Vakantie

Vakantie

Blijft een huisdier thuis, als de baas op vakantie gaat, dan kan het dier in een pension verblijven of door vrienden of familie verzorgd worden. Het is belangrijk een passende opvang voor uw huisdier te vinden en op tijd te reserveren. Het geeft rust om van te voren te weten dat uw dier het goed heeft tijdens uw vakantie. Maak kennis met “het pension” en neem ter plekke een kijkje en stel het pension op de hoogte wie uw behandelend dierenarts is.  Zorg ook dat uw huisdier goed beschermd is middels vaccinaties en vlooien- en tekenmiddelen. En ontworm hem enkele dagen voor vertrek naar het pension en bij thuiskomst.

Als een huisdier meegaat op vakantie, dan kan dit risico’s met zich mee brengen. Rond de Middellandse Zee kunnen bijvoorbeeld ernstige ziekten en parasieten voorkomen en de teek kan ook voor vervelende besmettingen zorgen in grote delen van Europa. Goed geïnformeerd zijn en zorgen dat alle inentingen en voorzorgsmaatregelen genomen zijn maakt dat u zorgeloos op vakantie gaat met uw huisdier. Het is handig om indien u de vakantiebestemming al weet dit tijdens de jaarlijkse controle te bespreken.

Wij kunnen u dan namelijk meteen adviezen geven met betrekking tot de verschillende vakantielanden en de risico’s die de verschillende gebieden met zich mee brengen.
Informeer tijdig (soms zelfs een jaar voor vertrek) bij ons als uw dier meegaat naar een land buiten de EU. Op de website van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde kunt u de actuele eisen per land ook nazoeken.