Bij spoed? Bel 24/7 naar 0497 - 643 668

Juni Chipmaand

Juni Chipmaand

Juni chipmaand

“Oh hij was al 6 maanden vermist” of “Dankzij de chip weet ik gelukkig wat er is gebeurt met mijn lieve poes”. Enkele uitspraken van eigenaren waarvan de chip goed geregistreerd staat. Iets wat jammer genoeg nog vaak niet het geval is en waar veel verdriet bij komt zodra een huisdier vermist raakt.

Sinds 1 april 2013 is in Nederland een chip- en registratieverplichting ingevoerd voor honden. Dit houdt in dat een hond in het nest een chip moet krijgen van een erkende chipper. Dit kan bijvoorbeeld het Raad van Beheer zijn (voor stamboomhonden) of bijvoorbeeld de dierenarts. De persoon of instantie is vervolgens verplicht om de eerste registratie van de hond te maken.

Voor katten bestaat er nog geen chipplicht maar hier wordt wel hard aan gewerkt.

Naast dat een dier een chip heeft is een registratie net zo belangrijk. Zonder een registratie heeft een chip weinig zin. Via het 15-cijferige chipnummer kan er via de website www.chipnummer.nl of voor onze Belgische klanten www.dogid.be een registratie opgevraagd worden. Op deze manier kan er contact worden gelegd met een eigenaar op het moment dat een weggelopen of overleden dier wordt gevonden.

Let er wel goed op dat u als eigenaar goed kijkt welke gegevens zichtbaar zijn. In verband met de privacy wet moet u toestemming geven om uw telefoonnummer en/of adres zichtbaar te hebben.

In juni hebben we een speciale chipmaand. Tijdens deze maand kunt u gratis langskomen om te kijken of de registratie in orde is. Daarnaast kunt u met korting uw huisdier laten chippen.

Op deze manier kunnen we er samen voor zorgen dat een geliefd huisdier zo snel mogelijk weer terug kan komen bij een bezorgde baas.