Bij spoed? Bel 24/7 naar 0497 - 643 668

Januari afvalmaand

Januari afvalmaand

Januari, de maand van de goede voornemens. Wellicht ook wel voor uw huisdier. 
Overgewicht bij dieren kan resulteren in verschillende lichamelijke problemen.

Artrose:

Artrose komt voort uit mechanische overbelasting. Dit houdt in dat een gewricht herhaaldelijk wordt overbelast wat lijdt tot ontstekingsreacties en slijtages van het kraakbeen. Het (over)gewicht van een dier kan hier een belangrijke rol in spelen. Door het overgewicht worden de gewrichten constant overbelast. Als hier op langere termijn niets aan wordt gedaan zal er dus slijtage optreden in de gewrichten. Deze slijtage is pijnlijk en onomkeerbaar. 

Suikerziekte:

Glucose wordt vanuit de voeding afgebroken tot voor het lichaam bruikbare bouwstenen. Vanuit de darm wordt de glucose opgenomen in het bloed. Insuline zorgt ervoor dat de glucose uit het bloed naar lichaamscellen gaan. Bij overgewicht en gebrek aan beweging wordt het lichaam minder gevoelig voor insuline. Door te weinig insuline in het lichaam wordt er dus ook minder glucose opgenomen uit het bloed naar de lichaamscellen. De overtollige glucose wordt vervolgens via de nieren uitgescheiden. Je spreek hier dan van suikterziekte. 

U kunt onder begeleiding van een van onze assistenes uw huisdier verantwoord laten afvallen. Twijfelt u of uw huisdier een goed gewicht heeft? Maak dan een afspraak met een van onze assistentes om de conditie te laten beoordelen.